Javel – så er 5 år gått, siden første gangen jeg publiserte et innlegg her på vgb. Min blogg var nummer 7702 her på vgb, og det er slikt et lavt nummer igrunnen at jeg har valgt å ikke fjerne det fra webadressen min her inne. Lurer på hvor høyt nummer den nyeste bloggen har her inne nå? Egentlig er det vel veldig mange inaktive blogger også da.

Hva har skjedd siden da, hva har jeg skrevet om, og hvordan har jeg hatt det på bloggen? Tja, jeg begynte ihvertfall å skrive om dengangens nyeste hobby – nemlig glassmelting. Og stor var min forbauselse da jeg fikk respons umiddelbart. Hva lagde jeg i denne glassovenen ble jeg spurt om? Jøss tenkte jeg. Må jo få lov til å produsere neste innlegg før noen begynner å mase om slikt. Men artig var det, jeg traff mange “venner” her inne, og den gang var det faktisk utrolig mange som drev med forskjellig type kreativ hobby. Det var både gøy og nyttig, hadde jeg et problem så spurte jeg bare noen. Også tror jeg at vi inspirerte hverandre også.

Etterhvert så ble det mer sånn derre “si meninga mi” på bloggen. Det føltes utrolig godt mange ganger, for jeg er en slik type som bare MÅ få det ut hvis det er noe jeg mener sterkt. Ellers så har det vært mange morsomme innlegg fra min side. Fotoinnlegg har jeg også laget. Argus37 fikk meg med på NIB (Norge i bilder) – men jeg fikk bare laget ett NIB – innlegg. (veldig mye jobb med slike da).

Mange flotte mennesker har jeg blitt kjent med her inne. Nevner ingen, og mange er her fremdeles mens mange er forsvunnet, og noen av dem savner jeg stadig vekk.

Lesering har vi faktisk også hatt en liten periode her på vgb. 24 medlemmer var vi, og hver måned ble en av oss trekt ut til å velge bok vi skulle lese. Det var selvfølgelig valgfritt å lese boka – hvis man ikke hadde den så gikk det jo an å låne den på biblioteket. Jeg valgte bok i januar 2009, og da ble det boka: Gjøre godt, av Trude Marstein (kan forresten anbefale den til andre leseglade).

Hemmelig bloggvenn var jeg med på i mange måneder. Det var utrolig koselig. Jeg fikk tildelt en hemmelig venn som jeg skulle sende en pakke til. Og jeg fikk en pakke igjen av en annen hemmelig bloggvenn. Veldig mange fine pakker ble både sendt og mottatt.

Bytteblogg var jeg også med på. Der kunne vi “annonsere”  ting vi ikke trengte mer, og vi fikk som oftest noen som ville ha det.

2 julekalendere har jeg laget her. I 2009 og i 2010.

I 2006 var utseendet på både blogger og forsiden helt annerledes siden det var en annen portal. Omlegging til Wordpress  i januar 2009 gikk heller dårlig den første tida, og det var nok mange her som lagret både innlegg, statistikken sin og kommentarer man hadde fått. Jeg nøyde meg med å lagre statistikken min i et innlegg som kladd. Slik ser det ut:

statistikk blogg

(I skrivende stund, 28/1, har jeg 406 innlegg. Altså mer enn en dobling de siste 2 årene. Men teller har jeg aldri anskaffet meg her inne etter at vi mistet telleren ved omlegging i 2009. Men jeg har jo Widget da – er litt artig å se på den hvis jeg skulle tilfeldigvis ligge på forsida eller anbefalte blogger eller noe lignende. Da tikker den og går.)

Som dere kan se så hadde bloggen min et annet navn i begynnelsen, nemlig `Fønix´ Glassdesign. Nicket mitt har vært det samme hele tida, nemlig Lenesim. Utgangspunktet mitt for å starte bloggen her var jo nettopp hobbyen min, glass – smelting, derfor det navnet da :) Husker ikke helt når jeg endret navnet, men det var muligens i 2009 etter omlegging til WP. Uansett så lagde jeg jo helt andre innlegg da enn da jeg starta.

Nå ser jeg i dashbordet at dette jubileumsinnlegget er innlegg nr 402. Noen innlegg har sikkert forsvunnet med omleggingen den gangen, men jeg fant vel aldri ut av det.

Noen rød tråd har det altså aldri vært på min blogg, men litt av hvert i en pose – godt blandet kan man si. Ett innlegg jeg gjerne vil dele med dere på nytt er DETTE. Heter Min årskavalkade, men er nok heller en livskavalkade. Siste halvdel fikk jeg aldri laget, men kanskje en vakker dag…

Jeg har skrevet om mat, laget innlegg om gode middagsretter, særlig av kylling. Carribean chicken og Shake´n bake er to gode varianter.
Og noen ganger har faktisk drevet med aldri så lite Blogghoring. Lenge før noen oppfant det navnet da. (blush). Det må vel være lov vel?

I det siste har det gått rykter her inne om at vg skal slutte med bloggen. Det startet med en enkel kommentar fra Magne der det stod at han oppfordret nye bloggere til å blogge på andre portaler. Det likte jeg dårlig! Hvis vg skal slutte med blogg her så bør de faktisk si det til oss direkte, og ikke gjennom et tilfeldig innlegg.

Det siste av det siste er at nettmobbing har nådd vgb i stor skala. (Hva angår muligheten til å redigere på kommentarer folk har lagt igjen – det er en stor skam at dette er mulig! Noen takler ikke dette, og blir frista til å endre på andres kommenatrer slik at de blir til sin egen fordel. Det liker jeg definitivt ikke!) Mobbing:  Jeg mobber ikke i real life, og heller ikke på nettet. Håper det ikke vedvarer, for det ødelegger all min lyst til å være her inne. Får lyst til å oppfordre alle bloggere til å følge loven til Kardemomme by:

Kardemommeloven.

Man skal ikke plage andre
man skal være grei og snill,
og forøvrig kan man gjøre hva man vil.

Thorbjørn Egner

Enn så lenge befinner jeg meg trygt på mitt lille sted, nemlig her. Kanskje det blir 5 år til på vgb eller kanskje ikke, hvem vet.

Gratulerer med 5 – årdagen LENESIM :)

eeeh – PS:

“Når du blir gammel,

og ingen vil ha deg.

Sett deg på taket -

og la kråkene ta deg!”

Hi hi hi :lol:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende