Slik fungerer nemlig den nye pensjonsreformen, hvis man ikke har hatt høy nok lønn i ALLE de minst 40 årene man har jobbet før man er 62 . så kan man nemlig ikke pensjonere seg.

Et enkelt eksempel, som sikkert kan gjelde for flere hundre tusen arbeidstakere her i landet:

  • Dame født i 1962.
  • Begynte å jobbe som ufaglært “fabrikkarbeider” da hun var 20 år.
  • Har fått 2 barn, og har derfor hatt to omganger med barselpermisjon (nå får man forøvrig noe pensjonspoeng for slike typer permisjoner, også for militærtjeneste, men det tilsvarer langt ifra det å heller jobbe).
  • Har jobbet halvt (frivillig deltid) i 6 år, både for å være hjemme med sine små barn men også for å slippe utgifter til barnepass.
  • Har jobbet i et lavlønnsyrke i de fleste årene, men de siste 10 – 12 år har hatt fagarbeiderlønn.

Denne damen har i alle sine arbeidsår opparbeidet seg sin egen pensjonsbeholdning, akkurat som alle andre i Norge som jobber og betaler skatt. 18,1 % av hennes inntekt hvert år har blitt puttet i hennes egen “pengesekk” (også kalt pensjonsbeholdning). Hun jobber til og med i en bedrift som har tariffavtale med et LO – forbund, og på bedriften har AFP eksistert helt siden ordningen ble innført.

Så sjekker hun sine pensjonsmuligheter (det er 14 år til hun blir 62 år, men tida går jo fort). Sjokket blir stort når hun oppdager at hun IKKE kan gå av ved 62 år. Heller ikke ved 63 eller 64 år. Hun må faktisk vente til hun er 65 år før hun kan gå av på AFP. Hun har kun jobbet halvt i 6 år, men hun har omtrent hele tida hatt lav lønn selv ved 100 % stilling – akkurat som veldig mange andre i Norge, særlig kvinner!

Hvis man ser på gjennomsnittslønn i Norge fra 1962 og frem til 2002 (gjennomsnitt for ALLE næringer) så er det på kr 127 637. Hvis man for moro skyld legger på en lønnsøkning for hvert år på 4 % så finner man at med denne gjennomsnittslønna så vil ingen av de som er født i 1962 kunne gå av ved 62 år. Ikke før man kommer til de som er født i 1970, de kan gå av ved 62 år – HVIS de minst har hatt denne lønnen og denne lønnstigningen.

Tror at det er veldig mange som ikke har brydd seg om å sjekke sine egne pensjonsmuligheter, man tar det for gitt at man selv faller innenfor dem som kan gå av ved 62. HEI ALLE DERE: Bry dere! Sjekk med NAV hvilket grunnlag dere har. Gjør dette selv om dere ikke har fylt 30 år, og ihvertfall om dere har fylt 40! Ikke gå der og bare tro, tro at du kan pensjonere deg når du vil også viser det seg faktisk at du kanskje må jobbe til du er 67!

Det gledelige er jo at hvis/når man går av så kan man velge graden (20, 30, 40, 50, 60, 80 eller 100 %). Uansett grad så kan man velge å jobbe ved siden av pensjonen. man kan til og med pensjonere seg 100 % og jobbe 100 %. Jo lengre man jobber jo mer pensjonsgrunnlag opparbeider man seg (18,1 % av inntekten rett i pengesekken). Helt til man fyller 75 år så opparbeider man seg grunnlag.

Men uansett hva man tror: Tro kan man gjøre i kirka, når det gjelder pensjon så må man vite!

I dag skriver VG-nett dette: Harald (65) får 20 00 ekstra i måneden og det er jo bra for Harald, men ikke ta det for gitt at det vil gjelde deg!

HER kan du finne NAVs info om pensjon – og også logge deg inn (med din ID) på Din Pensjon for å beregne hvilke muligheter DU har.

gamle epler lite

Så får vi jo håpe at vi ikke er alt for rynkete når vi engang i tida kan pensjonere oss :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende