… det er hva man kan lese i den danske avisa Berlingske Tidende.  En liten pike født i Nepal, med ryggmargsbrokk og vannhode. Ikke en gang hennes mor ville ha henne, hun ble “oppbevart” på en slags stol på sykehusets nyfødtavdeling.

Heldigvis var det en dansk kvinne som reagerte, ikke bare følesesmessig, men hun gjorde faktisk noe med det også. Cecilie M. Hansen reiste ned for å prøve å hjelpe. Avisen skriver hele historien nå i romjula, og du kan lese og følge med HER.

Piken har fått navnet Victoria.

Det gjør virkelig godt å lese at det finnes medmenneskelighet og at noen tør å prøve der andre svikter. Det er opprettet en forening som har som formål å bidra med støtte (økonomisk) til 2 sykehus i Nepal, Victoria Foreningen, og her kan man melde seg inn hvis man vil bidra med 250 kroner. Dette koster medlemsskapet – noe som er en engangsbetaling. Og alle pengene går til sykehusene for at de kan hjelpe andre slike barn som blir oppgitt.

Ville bare dele denne triste men likevel håpefulle historien med dere, også håper jeg jo at flere gjør som jeg har gjort nå – melder seg inn i foreningen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende