Siden jeg la ut oppskrift på karibisk kylling med bananer, så fortsetter jeg likegodt med kylling fra USA. Opprinnelig en ferdig-pakke-middag kjøpt i USA, men etter atskillig prøving/smaking/testing så klarte Tatti (min yndlingstante) å lage sin egen oppskrift. Her kommer den:

6 kyllingfileter

140 g toamtpure (en boks med andre ord)
200 g brunt sukker (ja, det stemmer, tohundre gram)
2 ss edikk
2 ts hvitløkpulver
2 ts paprikapulver
1 ts MSG (går greit uten, hvis du ikke har)
1/2 ts løkpulver
litt salt
olje (sånn ca 1,5 – 2 dl)
1 eggeplomme (er kun med for lettere å blande olja med det andre våte, tåler du ikke egg så lar du være det)

Alt blandes untatt kyllingen, ha litt i bunnen av et ildfast fat, legg filetene oppå¨og hell resten av guffa oppå. Inn i ovnen på 170 grader i ca en time. Imens lager du en god salat, og koker ris (helst Jasminris som kokes på kinesisk måte).

Kinesisk måte å koke ris på:

Bruk 1 og 1/4 gang så mye vann som ris (eks: 4 dl ris og 5 dl vann). Skyll risen godt med kaldt vann. Kokes 10 minutter, slå av plata og la risen stå og trekke ca 10 minutter.

Nå skal det sies at egentlig så skiller “sausen” seg bittelitt, selv med eggeplomme, men det gjør ingen verdens ting. Smaker nydelig likevel, og det beste er at det lager seg jo selv – i ovnen – og du kan ta deg et glass øl eller vin imens. Vel bekomme :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende