Det er hva jeg sitter og kjenner den deilige duften av nå. Men den må jo koke seg ferdig før jeg kan spise den, og da kan jeg jo likegodt legge ut oppskriften her. Det er vannvittig godt, og egentlig et slags barndomsminne, for jeg har lært å lage det av mine foreldre (kanskje særlig min mor).

Du trenger kylling (gjerne fileter), løk (2-3 stk), hvitløk, poteter, litt hvitvin, kraft eller buljong, hakka tomat på boks, ekte smør og bananer.

Brun kylling (i porsjons-stykker) raskt med salt og pepper på. Legg de i gryte etterhvert. Fres så hakket løk og hvitløk i panna, og legg det også oppi gryta. Ha så oppi knuste tomater, litt hønsekraft (eller kyllingbuljongterning + litt vann) og et stort glass med hvitvin + potetene. Dette skal koke en times tid (og det er da du må sitte og kjenne de gode duftene).

Så deler du de skrelte bananene på langs, steker dem raskt i ekte smør i en stekepanne (kan godt drysse litt hakka persille oppå etterpå). Serveres sammen med “det som er i gryta” + en god loff kuttet i tykke skiver. Loffen er til for å få med seg all sausen. Mmmmmm.

Har ikke skrevet noe om mengder her, men i dag har jeg brukt 1 kg kyllingfilet, ca 1 kg poteter, 3 løk, 5 hvitløksfedd, et stort glass hvitvin, en buljongterning, ca 0,5 liter vann, 2 bokser hakka tomat, 4 bananer og 1 loff. Vi er 4 voksne mennesker som er glad i god mat.

Nå er det ca 20 minutter igjen av koketida, og jeg må steke bananene om et kvarter. Gleder meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende